Våra Babynest är sydda i liten skala men med stor omsorg. Vi använder ekologiska jerseytyger som gör babynesten väldigt mjuka men ändå stabila för din bebis. 

Skånskproducerat med löjligt goda arbetsvillkor

Med hjälp av ett babynest är det ofta lättare för barnet att lära sig sova i egen säng. De underlättar också för föräldrar att följa Socialstyrelsens råd vid samsovning och att barn under den första tiden bör sova på rygg.  Babynesten är praktiska eftersom de är lätta att ta med sig så att barnet kan känna sig tryggt även när ni inte är hemma och de går att förändra i storlek i takt med att barnet växer.

För babybäddar finns ännu ingen europeisk standard som ställer krav på utformningen av varan. I väntan på standardiseringsarbetet inom EU för dessa bäddar följer vi de rekommendationer som i nuläget finns hos Konsumentverket: Bäddarna ska inte vara för fluffiga/mjuka på sidorna eller i bädden, inga långa snören, snoddar eller handtag och inga giftiga material eller kemikalier. Vi informerar här också våra kunder att fallrisk uppstår om bädden ställs på högt underlag eller om barnet bärs liggande i bädden.